Talltrastgöken och Karlstadskvaller

Vi kände oss som vanligt lite sydeuropeiska och kontinentala när vi kom upp till Värmland. ”Ojojoj, så kallt ni hart och så mycket snö ni har. Hos oss i söööder har gullsippan, blåkragehyacinten och talltrastgöken redan presenterat sig.” 

  
 Vi lät våra ungar dela på en apelsinfestis utomhus för att visa alla på bostadsområdet att ”Nu har de i femman fått besök av sin exotiska son med familj. Där de bor dricker man inte varm oboy utomhus såhär års utan de behöver svalka sig med kalla fruktdrycker.” Precis så gick snacket bland mina svärföräldrars grannar. Sedan hörde jag en granne viska bakom sin tujahäck ”Om vi struntar i att åka till Kreta i sommar kanske vi har råd att åka till subtropiska Uddeballa nästa år istället. Vad vore en bal på schlottet?” 

Jag vet, det här inlägget kan framstå som lite skrytigt men ni behöver inte bli för avundsjuka. Man kan inte få allt och livet både tar och ger. Ni kanske bor pisskallt, Sibirienkargt, bedrövligt utkylt och burrigt som sjutton men jag klippte å andra sidan stortånageln lite för generöst häromdan’. Livet som sagt. Hoppa Kreta i sommar ni också. 

2 reaktioner till “Talltrastgöken och Karlstadskvaller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s