När du tar Baddaren tar jag Lipsillen

För vissa människor verkar allting vara så lätt, eller är det jag som krånglar till saker och ting? 

Junis och jag åkte till badhuset idag där vi mötte upp en kompis till henne. Kompisen var där med sin mamma och sin lillasyster. Då kommer frågan om vi inte borde ses på fredagar allihop, alltså att jag tar med mig tre simokunniga småbarn själv till badhuset eller åtminstone två av dem (när den ena är på föris).  Kompisens mamma ba’ ”Men två barn ä väl lugnt!?”

Eehh, nej. Två barn utan simfärdigheter i ett stojigt och välbesökt badhus. En Junis som behöver en massa föräldranärhet och gärna simträning och så har vi Ian som skulle kunna krama badvakten och be henom låsa upp städförrådet så han kan gömma sig för mig och halsa lite klorin. Jag blir inlagd på tröttmammerehab bara av tanken. Inte att jag tror att kidsen ska drunkna, eller jo kanske lite, men mest för att jag tycker deras behov är så olika. Där dyker känslan av otillräcklighet upp igen. Jag vill helst ha ordentligt fokus på ett barn i taget när det är stojigt runt om. Tar jag med mig fler än ett barn gör jag det inte i för otrygga eller oklara situationer eller miljöer.

Jag borde bara skita i det där och lita på min mammaintuition, vi är olika som människor. Ändå, det gnager, jag vill klara saker, jag vill inte fega ur. Tävla, vinna, styrka. Dessutom behöver jag utmanas ibland för det är väl då man växer. 
Men nej, ain’t gonna badhusa själv med illbattingarna så länge min kropp inte hunnit utveckla dubbelt arm- och benpar, ögon i nacken samt ett psyke av diamantstålsten. Om något år är det kanske skillnad, när Ian inte utmanar livhanken varannan kvart.
Här hade jag gärna haft en serieruta på mig själv i ett badhus tillsammans med tre små. Junis hade hängt på mitt ben och skrapat rumpan fri från skinn mot klinkergolvet när jag jagar Ian som hade klättrat upp och dansat på 10meterstrampolinen, iförd en numera naken tants baddräkt, och lill-Git hade rullat rygg, mage, rygg, mage och lagt sig på lavastenarna i bastun. I sista rutan står jag och köar i informationen för att ansöka om det nya simmärket ”Lipsillen”. 
 
Junis och Ians personligheter har manifesterats idag genom följande citat/situationer: 

Junis ”Mamma, hur ser färgen INDIGOBLÅ ut?” Apropå en av hundra miljarders olika saker hon snappar upp och behöver en utförlig förklaring på. 
Ian hittar vi istället vid 4 olika tillfällen med 4 olika saxar i handen och är precis ifärd med att påbörja ”kippa mitt håj”. 

  

13 reaktioner till “När du tar Baddaren tar jag Lipsillen

 1. Jag hade aldrig åkt och badat ensam med två barn, Mira är och har alltid varit helvild när vi är i badhuset. Tänk och ha två?!?! Jag har fullt upp och hålla henne ovanför vattenytan 😊 Vet att mina kära vänner med två barn, ALDRIG skulle åka och bada ensam med båda barnen heller. Så heja dig!

  Gillad av 1 person

 2. Nej, jag åker inte till badhuset med två barn, det är att ta sig vatten över huvudet, så att säga. Blev helt genomsvettig när jag såg ett avsnitt av Familjen Annorlunda när de åkte till badhuset med cirka 10 barn. Puh.

  Gillad av 1 person

 3. Asså nä, jag hade heller inte åkt själv till simhall med två små. Och då är jag ändå en ”så’n där”, alltså en sådan som andra ofta säger till verkar tycka allt är lätt och så. Man har nog helt enkelt olika saker man tycker är läskigt/jobbigt/utmanande. Det tror jag i alla fall! Btw verkar dina ungar så himla skojiga:) Älskar dina beskrivningar! Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Men gött då. Ibland undrar man om det är jag som är feg eller om det liksom på riktigt är en onödig utmaning jag tackar nej till.

   Jaaaa. Alltså barnen. Roligast i universum!
   Kram och tack för att du kommenterar! ❤️😘

   Gilla

 4. Jobbar på att inte inte tycka saker är skitsvåra…. har simmat med två barn på simmkurs en hel höst. Gick ju ok…. men var en intressant upplevelse. Brukar handla själv med tre barn ibland. Det är liiiiite mindre läskigit än att simma. Äldsta och yngsta är som din Ian. Han i mitten verkar mer vara en Junis. De övar på att inte köra racer med de små kundvagnarna i vår närbutik och em butik till…. Jag ropar ut order som en militant polisdiktator med mycket hög röst i hela butiken. Sen ler jag till damen i kassan och hälsar glatt att ”nu kör vi social träning igen ”. (Men vill helst sjunka genom jorden och dö lite en stund när resten av butiken stirrar på cirkusen).

  Ja nej så nej….. Simmar inte ensam med tre. Knapt med två…. men det var en mycket liten simmhall och många andra vuxna. Klokt av dig att låta bli 👍

  Bara att få tre barn ut en sväng kan vara ett mindre kamikazeprojekt. Så, simma lugnt du med en åt gången 😂

  Gillad av 1 person

  1. Handla med tre barn!!!? Ohhh, shit. Eller, håller med, gör hellre det än åker till badhuset faktiskt men…hoppar även handlingen med dem även i fortsättningen. Kanske när de kommit upp i skolåldern, fast då vill de väl hellre stanna hemma och spela på paddan🙈 och då kommer jag önska de följde med som ett litet kortvuxet lemmeltåg med sina minivagnar. 😅😘❤️

   Gilla

   1. Minivagnar kör vi. Men lämmeltåg….. Nej. Rally däremot! 😨

    Handla med tre barn brukar funka fin om man är inställd på lätt kaos och att det inte är så illa viktigt vad vi får med oss hem 😂 Brukar ha lördagsgodis som mål. Och evt gurka och mjölk och lite frukt. Då går det hyfsat 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s