Illusionen om…

Richard Dawkins har ju skrivit den där uppmärksammade boken Illusionen om Gud men i min värld finns ju Gud och istället borde boken Illusionen om föräldraledighet och mammaskap göra världspremiär. Samt sälja som smör. 

För det är lite illusioner jag gör och har gjort upp. Om ganska välkammade barn med småbusigt humör som ändå gör det möjligt för mig att slänga ett getöga i en Mama-tidning samtidigt som jag då och då tittar upp, ler moderligt och tillrättavisar en gång var tredje minut.

Jag har ingen prenumeration på Mama för Mama hade legat inplastad på bordet med all sin fräschör och gjort mig frustrerad. Om tre år kanske vi är där, med små lugna stunder. Just nu, absolut inte ett dugg. 

Jag dammsög tre gånger idag. Inte för att jag är pedant utan för att någon hällde ut hela Sveriges yta i lek-deg på golvet, de ”hjälpte till” vid kakbaket och placerade Kinas befolkningsmängd i pärlsocker utanför kakorna samt använde sig av ”kreativ måltidspedagogik” vid mellis. 

Fett värt det ändå, det där med Kina-historien. 

Dagens ”jag hann i alla fall hänga tvätten” går till ficklampan jag hittade. Ny leksak gav fem lugna sekunder. 

Vad jag älskar den här högen. De är inte heller en illusion och det är väl därför jag får brottas så med dem, de är på riktigt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s