Ni hjälper mig 

Att ha koll på ett barn och dennes behov kan vara tufft. Att ha koll på tre kids kan möjligtvis vara smulan tuffare. Att ha koll på fler än tre barns gympapåsar, utvecklingssamtal, extrakläder, krämer, informationslappar och whatevva borde ge föräldrar ett SJUKT STORT guldådiamantpris. För oss med bara tre barn blir det dock ingen prisutdelning, vi får bara stå där med hundhövvet varannan dag och erkänna att vi visst glömt extrabyxorna, rastfrukten och det digitala formuläret inför utvecklingssamtalet. 

Visst, Junis kan ta lite eget ansvar och informerar oss ibland om någon liten, söt lapp från skolan eller om låneböcker men oftast är det vi i vuxendepartementet som måste ha koll. Vilket vi inte alltid har och fler grejer blir det ju äldre de blir…

Nu vill jag gärna ha tips från ER, hur ska man komma ihåg alla grejer i en familj? Här används lappar, kalender på väggen, delad familjekalender på telefånen, det begränsade egna minnet….

I morgon ska Ian ha med sig en extratröja, Git strumpor, Junis gympapåse och frukt, vi måste kolla pluttra-appen från föris, unikum-info från skolan, uppdatera fritidstider…och andas. 

För vad vore en bal på slottet och en smidig vardag? Så ge mig TIPZZZ!

På tal om tips så kan ni ju också vinka stort om ni har tips på snygga ytterdörrar. När vi bygger ut i vår/sommar ska vi ju äntligen byta ytterdörr. Jag har gått och kräkts på vår gamla i 7 år och nu finns inte en ospydd fläck kvar på den. Vill ha en retro-isch som passar huset, alltså ingen dörr med runt skeppåhoj-fönster eller jämnrakt avlångt 2006-känsla. Jag är inne på den dörren ovan, 50talsfeeling över den men kostar inte nitton miljarder. Finns i nitton miljoner färger. Som sagt, hojta om ni kan och vågar.

Annonser

8 reaktioner på ”Ni hjälper mig 

 1. Delad kalender för långtidsöversikt. En till personkalender för typ födelsedagar på väggen. Påminnelser med alarm i mobilen. En Clas.ohlson veckokalender på väggen för middagar och aktiviteter. Och bästa Google-appen Keep för sjysta kommihåglister där man kan bocka av det man gjort/habdlat samt dela med maken/den det berör vid behov.

  Liked by 1 person

  1. Måste absolut skaffa nån form av födelsedagskalender, tack för påminnelsen om den påminnelsen! Maken har ngt keep-liknande, ska kolla upp Keep dock. TACK! 💗😘

   Gilla

 2. Hej hopp Sockertopp!

  Här hemma har vi två fsk-barn så en del att tänka på komma ihåg men bävar lite inför skolans värld…
  Vi har Familje-väggkalender för översikt på månaden, sedan har vi en whiteboard/magnettavla för endast mån-söndag, där hamnar alla komma ihåg, matlista, träningar/tider osv inför kommande vecka. Har även (apropå ytterdörr) satt upp en bit ”whiteboardpapper” (köpt på wish) med tillhörande penna och en ”nypa för papper” där det står om matlåda/glöm inte!/enkäter osv!
  Och en har rätt att vara förvirrad och glömma både saker/barn/tider/livet, det är fullt normalt iaf i min värld 😉

  Liked by 1 person

  1. Asså en whiteboard behöver vi. Verkligen. Nu skriver vi små lappar som flyger omkring i hela köket och tappas bort😳 Och ett block på dörren- fett smart och TACK för vettiga tipz! 🙏🏻❤😘

   Gilla

 3. Familje kalendrar är toppen. Mitt nästa inköp är en sån i glas som finns hos typ Japan foto där man kan skriva stående påminnelser typ: gympapåse på tisdagar, fotbollsträning på söndagar osv. Verkar smidigt.

  Sen har jag inget tips på dörr men vi har själva löpt dörr hos skånska byggvaror och är väldigt nöjda.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s