Jag vill flyga högre

Jag har tänkt att skriva här hundra gånger. Om allt som varit och är. En kort sammanfattning är att det tog stopp. Mitt i sommaren när alla ska vara glada. Inte särskilt oväntat efter våren vi hade men ändå min tydligaste depression någonsin. Min vana trogen har jag hållit god min men till slut accepterat tanken på att det enda jag inte testat än är medicin. Så jag medicinerar och har jä-hä-hä-ttesvårt att acceptera det. Det går alldeles ordentligt utmärkt bra för mig att ta in andras behov av att höja sin seratoninnivå men jag jobbar med att inte känna mig dömd. Av andra. I familjen. Av mig själv. Att känna att det här är lika okej som att höja en insulinnivå. Jag är en sort med lite för djupa dalar och behöver helt enkelt hjälp just nu.
Orden och inspirationen har försvunnit men det har lättat lite till  sedan jag höjde dosen. ”Ganska hög dos för att vara första gången” sa läkaren och han förstod nog inte alls att det bara ännu mer kändes som att jag är ett vrak. 
En dag i taget nu och jag känner hur det planar ut. Humöret är jämnare och jag kan se fram emot sånna där saker som att det ska bli mysigt att fira jul i år. Jag jobbar, njuter av barnen så mycket jag orkar och jobbar på acceptansen. 

Precis så är det. Och jag önskar inget annat än att få flyga högre upp. 

14 reaktioner till “Jag vill flyga högre

 1. Ja så är det! Någon behöver lite hjälp med sitt insulin och andra med serotonin. Helt enkelt. Inget att akämmas för eller känna skuld för. Mina cipralex är min livboj. Får mitt universum att snurra mindre snabt. Får mina känslor att bli mer hanterbara. Får mig att må bättre!! Några tar dem i ett år. Några i flera….

  Gilla

 2. Jag förstår precis hur du känner. Var på botten förra våren och fick till slut acceptera medicin. Nu håller jag på att trappa ner igen och håller tummarna för att det ska funka. Hoppas du snart mår bättre!

  Gilla

 3. Åh så skönt att höra att du lever. Du är stark men man får också vara svag. Det är bra att du börjat acceptera din situation. Så att du kan bli frisk.

  Gilla

 4. Vad STARKT att prova trots att det tar emot så! Hoppas innerligt att det får önskad effekt. Det finns inget bättre sätt att ta hand om andra än att ta hand om sig själv.

  Gilla

 5. Ibland behöver man lite hjälp på traven med sitt mående konstigt att det ska vara så svårt att ta till hjälpen som finns. Hoppas att du kommer att må bättre snart.

  Gilla

 6. Så bra att du tar emot hjälp! Depression är en dödlig sjukdom. Om du lyckas hitta en medicin som tar dig ur de där djupaste dalarna så är det värt allt. och genom att dela med dig av att du nu äter mediciner så hjälper du(förutom dig själv) även andra som känner att medicineringen är stigmatiserad. Så skönt att höra att det är på rätt väg. Vi hejar på dig.. styrkekram

  Gilla

 7. Bra Mickan att du provar medicin. Förstår dig mycket väl. Men det kommer plana ut, men tvr är medicin ingen quick-fix. Skrev senast idag om psykisk ohälsa på hallelujamorsorna. Medicin är bra men det finns fortf. mkt stigma kvar. Nåd&Frid

  Gilla

 8. Åh, så jag känner igen mig. Har dock (tyvärr) inte nått den där insikten och acceptansen att jag nog behöver göra ngt mer ännu…SÅ skönt att höra att det vänt och hjälper! Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s